torsdag 18. august 2011

Tid for rognebær
Rognebær er C-vitaminrike og brukes som gele. Bærene brukes også som gurglevann for sår hals. Virker sterkt fordøyelsesfremmende og blodrensende. Tygging av tørkede bær (2-3 om dagen) kan ha god virkning som forebyggelsesmiddel. Forstoppelse og hemoroider kan bekjempes med et blomsteravkok. 1 ts tørkede bær tilsettes 1/4 liter vann. La det trekke i 10 timer. Kan inntas i småslurker i løpet av en dag.


Ja, hvorfor ikke prøve litt rognebærgelè til reinsdyrsteken.

Rognebærgele

Denne geleen skal ikke koke lenge, i stedet for å koke inn saften på vanlig måte, tilsetter man flytente pektin, (certo). Den er laget av citrusfrukt og er et helt naturlig tilsetningsstoff.
Du trenger;
1 kg. rensede rognebær
2 ½ dl vann
9 dl sukker
½ dl certo
½ dl konjakk (kan sløyfes)
Slik gjør du :
Kok opp bærene under lokk sammen med vannet. Knus bærene og la dem småkoke i 15 minutter. Sil og mål opp saften. Det skal bli ½ liter. Gi saften et oppkok med sukkeret under omrøring. Rør i certoen og la alt koke kraftig under omrøring i 1 min. Flytt gryta bort fra varmen og rør i konjakken om du vil ha det, og skum godt. Hell geleen forsiktig på små glass eller krukker slik at det ikke blir for mange luftbobler.

1 kommentar:

  1. Gélé är så gott till vinterens stekar. Kanske jag borde försöka? Det låter så enkelt och gott :)

    SvarSlett

Tusen takk for din kommentar. Setter pris på det. Ha en fortsatt fin dag!