mandag 1. november 2010

Friterte squashblomster - tips til neste sesong


4 squashblomster

1 egg

2 ss mel

2 ss vann

1/2 l soyaolje til fritering

Fjern frøhuset, støvbærerne og den lille babysquashen fra squashblomsten. Rør egg, vann og mel til en seig røre. Dypp blomsten i røra og rist av overflødig masse. Blomstene friteres gylne i varm olje.

Skulle man ha litt for mange planter, er jo dette en mulighet.
Skal visst være veldig godt. Har ikke prøvd det selv enda.



 

4 kommentarer:

  1. Squasjen lager både han og hunblomster. Man trenger ikke alle disse hannene, så endel av disse kan man knipe av og spise med god samvittighet. (og det er ikke så vanskelig å se forskjell, hunnen har fruktemnet klart ved stilken).

    SvarSlett
  2. Tusen takk for tipset. Har jo sett at det ikke ble frukter på alle blomstene. Nå skjønner jeg jo hvorfor. Spennende og prøve dette til neste år. Ha en fin kveld!

    SvarSlett
  3. Spennende squash-blomst tips!
    Og så fin og fargerik ny heading på bloggen din :)

    SvarSlett
  4. Takk for det, Hilde. Så det faktisk på tv, Firestjerners reise, i Nice. Må bare prøves.
    Ja, oppdatert heading. Dette er blomster fra pasellhagene. Jeg har da fått ny parsell ved siden av disse. Gleder meg:-)

    SvarSlett

Tusen takk for din kommentar. Setter pris på det. Ha en fortsatt fin dag!